JOBBANNONS

Konkral söker proffssäljare med erfarenhet från byggbranschen

Efter vår lansering av vårt eget varumärke för två år sedan har vi haft en årlig tillväxt på över 100% och det finns en stor efterfrågan på vår produkt hos hantverkare, bygghandel, arkitekter och privatpersoner. Vi säljer färdigblandad microcement, vilket är ett ytskikt allt fler får upp ögonen för. Mot bakgrund av en stark tillväxt söker vi nu efter innesäljare med starkt eget driv till vårt kontor i Malmö.

Vi erbjuder

Vi är ett litet bolag där man ges förtroende, får ta plats och där egna initiativ välkomnas. Vi är uppskattade av våra kunder men har fortfarande mycket som kan utvecklas kring hur vi lägger upp försäljning och kundvård, och där kommer du in i bilden. Arbetsplatsen är placerad på Ystadvägen 22 i Malmö med bra pendlingsmöjligheter. Vi erbjuder flexibla arbetstider, och tillsammans tar vi fram ett schema som passar dig och oss. Din första tid hos oss kommer handla om att du introduceras till vår produkt, går utbildningar hos våra viktigaste leverantörer och blir med i kunddialoger.
 
Efter en introduktionsperiod förväntar vi oss att du tar på dig ledartröjan när det kommer till nykundsbearbetning. Vi fokuserar starkt på B2B-försäljning till återförsäljare och proffskunder och här får du både möjlighet och vi förväntar oss att du på kort tid kan börja prestera. 
 

Rollen

Vår produkt är efterfrågad och gångbar i flera olika branscher vilket innebär att du kommer ha många olika kontaktytor. Du får chansen att tillsammans med VD strukturera arbetet och sätta en ambitiös plan för tillväxt. Mycket av din tid spenderar du i telefon och framför datorn på kontoret med att bearbeta prospekt, hitta nya kunder, bevaka och agera på offentliga upphandlingar. Du kommer dagligen att arbeta med kvalificerad rådgivning gentemot arkitekter, beställare, entreprenörer och ibland även privatpersoner. Du hjälper även till med offertskrivningar och ordermottagning. Nyckelordet i våra kontakter med kunder är service, och det är kundnöjdhet som vi mäter vår framgång utifrån – inte bara kronor och ören.
 
Vi håller regelbundet utbildningar för certifiering av existerande och potentiella kunder. Där kommer du med tiden vara en självklar deltagare i takt med att dina kunskaper kring vår produkt växer.
 
Utöver att utveckla vår B2B-försäljning söker vi dig som är redo att hugga i där det behövs och som ser det som självklart att hjälpa kollegor när det kör ihop sig.
 

Din erfarenhet och personlighet

Du har på något sätt erfarenhet från byggbranschen eller bygghandeln. Kanske har du arbetat med försäljning och service hos några av de större byggkedjorna, på en färgaffär hos en annan materialleverantör. Vi ser gärna att du förstår våra kunders vardag, men har inga krav om att du redan vid start ska ha kunskap om just vår produkt. Med fördel har du ett öga för estetik och design och kan rådge våra kunder i färgval och annat som kan vara betydelsefullt för ett lyckat projekt.
 
Försäljning och kundvård är naturligt för dig, och du räds inte för att hantera en kund – oavsett om dess upplevelse är positiv eller negativ. Noggrannhet ligger naturligt för dig. Du får såklart stöd och uppmärksamhet men för att trivas i rollen och hos oss krävs att du är en person som har vana av att stå på egna ben och kan ta egna beslut. Vågar du delge din mening och själv prioritera det som för stunden är viktigast så är det egenskaper som kommer väl till pass. Enkelt sammanfattat så handlar det om ditt höga engagemang, och att dina krav om hög servicenivå gentemot kund och kollegor kommer inifrån.
 
Vi välkomnar alla sökande och är helt inriktade på att hitta någon som vill bidra till vår tillväxtresa genom sitt engagemang och prestation.
 

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, urval sker löpande. Vi önskar dock senast mottagit din ansökan den 31 september.
 
Du ansöker högst upp på den här sidan. Du kan välja att skicka in ansökan som en video, enbart ljud eller text. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post på grund av GDPR.
 
För frågor kring rollen, vänligen kontakta bolagets VD Tobias Bindemo på epost tb@konkral.se eller telefon 072-601 35 46.