Konkral Microcement vs Bauhaus Mira Micro Decor

Microcement växer snabbt i popularitet i Sverige. Bauhaus började i slutet av 2019 att sälja microcement från tillverkaren Mira. Det kallas för Micro Decor och kommer i 5 olika nyanser. På hyllan i Bauhaus-varuhuset står det Väggspackel Mira Micro Decor 6820. Men hur bra är det? Och hur står det sig jämfört med vårt egna sortiment av microcement? Vi jämför!

Användningsområden

Micro Decor kan endast användas på vägg och alltså inte på golv och möbler. Anledningen till det är att de har en svagare microcement som dessutom blandas ut med vatten, det gör att den inte blir så stark.

Våra produkter Microcement Base, Microcement Sense samt Microcement 3K kan användas på golv, vägg och möbler. Micro Decor är en lite svagare produkt och kan endast läggas på vägg.

Valmöjligheter

Microcement 3K kan fås i 21 olika färger, medans Microcement Base/Sense kan fås i 17 standardfärger alternativt i hela NCS-skalan, eftersom vi kan tillsätta färg maskinellt med stor noggrannhet. Dock finns några nackdelar med att färgsätta enligt NCS. Eftersom det går åt stora mängder färgpigment för att åstadkomma den exakta kulören innebär det också att det blir svårare att få de klassiska skiftningarna/strukturen som man ofta gärna vill se i microcementen.

Vidare kan vår sealer fås i matt, satin eller glansigt utseende, vilket är begränsat hos Micro Decor till vad de kallar “transparent”. Konkral Sealer Elite Matte/Satine/Högblank är dessutom en tvåkomponents polyuretan-sealer, vilket ger absolut vattentäthet och mycket slitstarkt. Vid applicering av microcement i offentlig miljö såsom restauranger, butiker, kontor eller liknande så kan Konkral Sealer Extreme användas vilket ger överlägset bäst hållbarhet och skyddar mot repor och slitage.

Pris

Vår produkt Microcement 3K  är mest jämförbar med Bauhaus Micro Decor från Mira, även om Microcement 3K är avsevärt mycket starkare.

Support, rådgivning och stöd

Våra produkter är utvecklade för att kunna appliceras av vem som helst och vi finns alltid tillgängliga via chatt, mail och telefon för att hjälpa till när det behövs. Vi samarbetar med certifierade hantverkare över hela Sverige som är utbildade i att arbeta med våra produkter och har bästa förutsättningar att skapa fantastiska ytor med microcement.

Detaljerad jämförelse

Här jämförs microcement från Konkral med microcement från Bauhaus. Jämförelsen är gjord baserad på de tekniska specifikationer som finns tillgängliga för respektive produkt.


Microcement Base
Microcement Sense


Microcement 3K

MIRA
Micro Decor
Typ av microcement 1-komponent3-komponent3-komponent
Färger 17+215
Prisnivå
NCS-kulörer
Återförslutningsbar
Redo att användas
För golv
För möbler
För vägg
För våtutrymmen
Anpassad harts Färdigblandad
Hög slitstyrka
Hög temperaturbeständighet
Enkel att applicera
2-komponentssealer
UV-beständig 
Välj glansnivå
Support och rådgivning

Slutsats

Det är roligt att Bauhaus tagit in sitt egna microcement då konkurrens alltid är bra. Vi hoppas att vi i det här blogginlägget lyckats belysa en del utav skillnaderna mellan deras och vårt egna microcement.

Lämna en kommentar nedan ifall du har frågor eller synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *